PROJEKT ZAKOŃCZONY
Edukacja Rozwój Aktywizacja – ERA mechanika i kucharza
Okres realizacji: 01.11.2019-30.09.2021
Wartość Projektu: 615 042,50 zł
Wartość dofinansowania: 582 022,50 zł
Jednostki: Włoszczowa - mechanicy i Jędrzejów – gastronomia (Szkoły Branżowe) 28 uczestników, w tym Włoszczowa -12 uczniów, Jędrzejów – 16 uczniów
Wsparcie:
- Kształtowanie kompetencji miękkich
- Warsztaty komunikacji zawodowej: kształtowanie kompetencji społecznych i osobistych, ze
szczególnym naciskiem na kompetencje niezbędne w pracy z klientem (techniki negocjacji,
obsługa reklamacji), a także umiejętności radzenia sobie z negatywnymi zjawiskami, takimi jak
mobbing, wypalenie zawodowe, stres - Warsztaty „trening umysłu” z psychologiem: zwiększenie efektywności uczniów w nauce
i pracy poprzez rozwijanie kreatywności, rozwijanie talentów, wzmacnianie pamięci
- Warsztaty komunikacji zawodowej: kształtowanie kompetencji społecznych i osobistych, ze
- Kształtowanie kompetencji cyfrowych: szkolenia informatyczne (30h)
- Excel w gastronomii
- podstawy Autocada dla mechaników
- Szkolenia zawodowe (40h)
- BIO-kucharz: kuchnia polska i regionalna ale w wersji fit
- EKO-mechanik: pojazdy koncepcyjne, elektryczne
- Dodatkowo, zorganizowane zostaną moduły wyjazdowe (w szkoleniach wyjazdowych, oprócz
uczniów, udział weźmie 3 nauczycieli):- gastronomia – kuchnia molekularna
- emobilność
- Płatne praktyki zawodowe dla wszystkich uczniów objętych wsparciem (300h)